10 Şubat 2013 Pazar

Havuçlu Bonbon

                                 

                                                                        Malzemeler:
                                                                        5-6  adet havuç
                                                                   Yarım bardak toz şeker
                                                               1 bardak öğütülmüş ceviz içi
                                                                   1 paket petibör bisküvi
                                                                      2 çay kaşığı tarçın
                                                                  Üzerine; Hindistan cevizi


Yapılışı:  Havuçlarımızı rendeleyip teflon tavaya koyalım, üzerine de toz şekeri ekleyip bir karıştıralım. Havuçlarımız önce suyunu salacaktır, daha sonra suyunu çekecektir. Birkaç dakika da bu şekilde ateşte pişirdikten sonra havuçlarımızı derince bir kaseye alalım. Üzerine rondodan geçirilmiş 1 paket bisküvimizi, cevizi ve tarçını ekleyip oluşturduğunuz hamuru iyice yoğurun. Küçük parçalar halinde hamurdan alıp elinizden yuvarladıktan sonra hindistan cevizine bulayıp  servis edin :)

                                                                                                Afiyet olsun..

2 yorum: