10 Şubat 2013 Pazar

Kereviz salatası





Kışın vazgeçilmezlerinden kerevizin faydaları saymakla bitmez. 
Kereviz vücudumuzda şeker, tansiyon, guatrda ayarlama yapar, böbrek üstü bezlerimizi çalıştırır. Kereviz, karaciğerin bilinen tüm sebzeler içerisinde birinci sırayı alan dostudur. Bu özelliğinden dolayı da, yerini hiçbir sebze dolduramaz. Kereviz, karaciğer şişliğini giderip yorgunluk yapan maddelerden temizler. Safrayı normale sokar. İlaçların yan tesirlerini giderir. İştahı olmayan çocuklar, yaşlılar ve nekahet dönemindeki hastalar için etkili bir iştah açıcıdır.

Gelelim kereviz salatamızın malzemelerine ve tarifine;

Malzemeler;
1 adet orta boy kereviz
yarım limon suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
5-6 adet ceviz içi

                                                                                                 
Yapılışı;  Öncelikle kerevizimizi soyup rendeliyoruz ve limon suyu ile ovup iyice yediriyoruz. (Limon suyu, hem kerevizlerin kararmasını önler hem de kerevizin kendine has olan keskin kokusunu ve tadını biraz keser) Daha sonra ise, sarımsak eklediğimiz yoğurdu ve mayonezi kerevizimize ilave edip karıştırıyoruz. Ufaladığımız ceviz içlerini, tuzu, naneyi ve pul biberi de karışıma ekliyoruz. Sunumu için ise, fotoğraftaki gibi, içini oyduğunuz yarım portakalların içinde ve üzerini kereviz yapraklarıyla süsleyerek de servis yapabilirsiniz.

                                                                             Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder