12 Şubat 2013 Salı

Pratik ve Lezzetli Tiramisu tarifi..




Malzemeler:

Hazır kakaolu pandispanya (kek)
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
200 gr labne
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nescafe
3 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanışı:

1 bardak sıcak su, 2 tatlı kaşığı nescafe ve 3 adet kesmeşeker ile kahveyi hazırlayın.
Pandispanyayı ikiye ayırıp iç yüzlerini bu karışımla ıslatın.
Un, şeker, süt ve yumurtayı ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle yüksek hızda çırpın.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılan muhallebinin yarısını, kahve ile ıslattığınız pandispanyanın alt tabanına sürün ve üzerine de pandispanyanın üst kısmını koyup muhallebiyi üzerine dökün ve kalın bir şekilde kapatın. Soğuduktan sonra servis yapıncaya kadar buzdolabına kaldırın. Servis yapmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder