25 Mayıs 2013 Cumartesi

Güveçte Mantar Graten




Bugün sizinle ye-mek.net'ten öğrendiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. Mantarı çok seven biri olarak en çok da kaşar peynir ile birlikte muhteşem bir ikili olduklarını düşünüyorum. Bu pratik ve lezzetli tarif, hem sofralarınızda şık bir sunum yaratacak hem de damaklarda enfes bir tat bırakacak..

Malzemeler:
Yarım paket mantar
1/2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Üzeri için:
Kaşar peynir

Hazırlanışı:
Mantarlarınızın saplarını çıkartıp, isteğe göre kabuklarını soyun. Güzelce yıkayıp, limonlu suda biraz tuz atarak haşlayın. Mantarları haşladıktan sonra suyunu süzün. Küçük bir tavaya 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Ardından mantarları ilave edip, bir müddet kavurun. Daha sonra tereyağı ile kavrulan mantarları güvece koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirerek, fırına verin. Peynirlerin üzeri biraz kızarana kadar pişirin. Mantarlarınız piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Mantar ve kaşar çok uyumlu sevdiğim bir lezzet ellerine sağlık:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Baharcım. Mantar ve kaşar benim de en sevdiğim ikililer arasındadır :)

      Sil