25 Mayıs 2013 Cumartesi

Cennetin Rengi // Reng-i Huda

Yapım: 1999 - İran
Tür: Aile, Dram
Yönetmen: Majid Majidi
Oyuncular: Mohsen Ramezani, Behzad Rafi, Hossein, Mahjoub, Elham Sharibi
Senaryo: Majid Majidi
Imdb Puanı: 7.8



 Filmin konusu; Küçük Muhammed (Mohsen Ramezani),Tahran 'daki bir körler okulunda yatılı olarak eğitim görmektedir.Kör olarak doğmuştur ve çevresindeki dünyayı dokunarak ve işiterek anlamaya çalışmaktadır.Okulu yazın tatile girdiğinde babası onu almak ve köyüne götürmek üzere okula gelir.Muhammed'in annesi ölmüştür ve babası yeni bir evlilik planlamaktadır.Özürlü bir çocuğun evlilik planlarını bozacağından endişelenen baba sürekli olarak ondan kurtulmak için çareler arar.Köyde ise Muhammed'i yazı birlikte geçirecekleri sevecen iki kız kardeş ve yaşlı ninesi beklemektedir. (sinemalar.com-alıntıdır)

 

İran'dan müthiş manzaralar eşliğinde sıradan insanların büyük dramı anlatılıyor yalın bir dille. Kendi derdine düşmüş, ikilemler arasında gidip gelirken, kör çocuğundan bile daha kör olan bir baba..Ve kalbinin tüm sırlarını, acılarını anlatmak için elleriyle tanrısını arayan kör bir çocuk..Mohammad' in içinize işleyen masumluğu ve saflığı. Marangoz ustasına gözyaşları içinde kurduğu cümleler ve sonunda aradığı tanrısıyla buluşması, elleriyle dokunması, sonunda kalbini O'na açabilmesi. Çok derin ama bir o kadar sade bir film. 

''Allah'ı bulana kadar ellerimle heryere dokunacağım.. Ve onu bulduğumda, kalbimin bütün sırları dahil, herşeyi anlatacağım..''  
Sadece bu sahne için bile izlenebilecek film.. İnsanı hüzünlendirirken aynı zamanda düşündürüyor.

Hepinize iyi seyirler diliyorum..


3 yorum:

  1. Gülşahcım konusu ilgimi çekti,izlenecekler listeme alıyorum:)
    sıcacık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ve derin bir film. Keşke daha önce izleseydim dediğim filmlerden biri oldu. Mutlaka tavsiye ederim Bahar :)

      Sil
  2. iyi misiin.
    pek yoksun sankii.
    :)

    YanıtlaSil