22 Haziran 2013 Cumartesi

Equilibrium // İsyan


Yapım: 2002 - ABD
Tür: Bilimkurgu, Dram, Aksiyon
Yönetmen: Kurt Wimmer
Oyuncular: Christian Bale, Sean Bean, Dominic Purcell, Emily Watson
Senaryo: Kurt Wimmer
Imdb Puanı: 7.6


Film gelecekte 3. Dünya Savaş'ından sonrasını anlatıyor. 3. Dünya Savaşı dünyada büyük yıkıma yol açmıştır ve hayatta kalan insanların devleti Libria, yeni savaşları engellemek için insanların hissetmesini engelleyen bir ilaç (prozium) icat eder ve vatandaşlarına bu ilacı düzenli olarak almayı emreder. İlacı kullanmayanlar yani  diğer bir deyişle hissedenler ölümle cezalandırılır. Preston (Christian Bale) da, Libria için hissetme suçlularını yakalayan bir birimin en önemli askerlerinden biridir.  Kurallara karşı gelenleri bulup yok etmekle görevlendirilmiştir. 
Filmde, Preston'ın hissetmeyen taraftan hisseden tarafa geçişini ve totaliter sisteme karşı mücadelesini izliyoruz.

Çok kıymetli kadrosu, nokta atışı senaryosu ve matrixyen aksiyon sahneleriyle izleyicisine keyifli vakit geçirten bir film. 


İzlemeniz tavsiye edilir.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Equilibrium izlenmeli. Konu güzel, oyunculuklar güzel.

      Sil
  2. Beğendiğim filmlerden biridir İsyan. Christian Bale zaten mimik, jest ve oyunculuğu ile insanı kendine bağlıyor. Ama filmin sonunu ben daha etkileyici bekliyordum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu itibariyle oldukça etkileyici bir film hele Christian Bale oynuyorsa :) daha iyi bir son olabilirdi tabi ama verilmek istenen mesaj zaten filmin geneline yansımış durumdaydı. O yuzden sonuyla fazla ugrasmadılar sanırım :)

      Sil