19 Ağustos 2013 Pazartesi

Black


Yapım: 2005 - Hindistan
Tür: Dram
Yönetmen: Sanjay Leela Bhansali
Oyuncular: Rani Mukherjee, Amitabh Bachchan, Ayesha Kapoor, Nandana Sen
Senaryo: Sanjay Leela Bhansali
Yapımcı: Sanjay Leela Bhansali
Imdb Puanı: 7,9


Filmin konusu şöyle; kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır. Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler. Başta öğretmenle iyi anlaşamasalar da bu öğretmenin, kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce bu öğretmenle yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider ancak sonra Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir. Artık öğretmen olma sırası Michelle'dedir. Kendi öğretmenine, ona öğrettiklerini geri öğretmek için umutsuzca çabalar. 



Black; konusu, oyuncuları, müziği, görüntüsü itibariyle bir başyapıt niteliğinde. Filmi izledikten sonra filmle ilgili olumsuz bir eleştiri yapabilecek kişi yoktur diye düşünüyorum. 

Edit: Filmin birebir kopyası olan ''Benim Dünyam'' filmi de Türkiye'de 25 Ekim'de vizyona giriyor. Başrollerde ise Beren Saat ve Uğur Yücel oynuyor. Fragmanını izlediğimde bu film bende aynı etkiyi uyandırmadı. Çünkü Uğur Yücel'in öğretmen rolü için hem tip hem de mizaç olarak uygun olmadığını düşünüyorum. Daha karizmatik görünen biri olmalıydı. Beren Saat ise her sene üstüste dizi çekmesi, gerek reklamlarda boy göstermesi ve özel yaşamıyla çok fazla gündemde olması nedeniyle oyunculuğu inandırıcılığını kaybediyor.  Biraz yüzünü dinlendirmesi lazım diye düşünüyorum. Ayrıca, orjinal filmin birebir aynısını taklit etmek bir oyuncuyu nasıl geliştirebilir ki? Beren Saat ve diğer oyunculara ''Black'' filmini izleyin ve aynısını taklit edin mi dediler acaba??
Aşağıda Benim Dünyam filminin fragmanını da paylaşıyorum. Takdir size kalmış.


Hepinize iyi seyirler..






4 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    128. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://http://whiteglaze.blogspot.com/2013/08/beyaz-srn-buyuk-cekilisi.html
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Bloğuma hosgeldiniz o zaman :) sayfanızı ziyaret edicem. Teeekkur ederim

      Sil
  2. Beren Saatin Başrolünde oynayacağı filmi duymuştum. Demek O da uyarlamaymış..Hemen bu akşam izleyeceğim bu filmi. Çok güzel anlamlı bir yapıma benziyor. Zaten son yıllarda Japon ve Hint Filmleri kesinlikle Hollywood yapımlarına bin basar. Sevgilerrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek çok hint filmi izledim aamir khan filmleri de basta olmak üzere ama Black bambaşka bir yerde..sakın izlemeyi erteleme. Izleyince yorumlarını da beklerim.

      Sil