11 Ocak 2014 Cumartesi

12 Years a Slave


Yapım: 2013 - ABD
Tür: Biyografi, Dram, Tarih
Yönetmen: Steve Mcqueen
Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Paul Dano, 
Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Lupita Nyong'o
Imdb Puanı: 8,6


12 Years a Slave, Solomon Northup adlı Washingtonlu siyah özgür bir adamın bir karışıklık sonucu köle olmasını ve onun özgürlük mücadelesini konu alan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan bir film.


2013 yılının en önemli filmlerinden olan 12 Years a Slave, neredeyse bir yıldızlar geçidi. En beğendiğim aktörlerden biri olan Paul Dano ve tabiki sevgili Sherlock'um Benedict Cumberbatch'in rolleri az da olsa filmde onları görmek bile yeterli :)


Filmin yapımcılığını üstlenen Brad Pitt'in filmde küçük ama önemli bir rolü var ve her zamanki gibi bu rolün de hakkını vermiş.


Michael Fassbender'i  ise ilk kez Prometheus filmindeki David karakteri ile tanımıştım ama bu filmde o kadar başarılı ki kötü sahip Edwin Epps rolüyle hafızama kazınmış durumda.


Son olarak da, ne çektin be Patsey demek istiyorum. İnşallah bu sene alacağın film ödülleri yaşadığın acıları unutturur :)

Herkese iyi seyirler..

6 yorum:

  1. daha bir hafta önce izledim nasıl etkilendim anlatamam! çok fena oldum hatta izlerken, kesinlikle tavsiye ederim ben de...

    YanıtlaSil
  2. Django Unchanged filmini de çok beğenmiştim. O filmde daha fazla Western tadı vardı. Bu da en az onun kadar başarılıydı ve Amerika'nın nasıl bir sömürge sisteminin üzerine kurulmuş olduğunu göstermesi açısından da bir o kadar önemli.

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar sinemayla hiç ilgim yok duymamışım çok ilgimi çekti, ayrıca harika bir film olduğu resimlerden ve anlattığın tanıtım yazısından da belli oluyor, kısaca kaçırmamalı..sağol Gülşah'cığım
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjdecim. Film, 24 Ocak'ta vizyona giriyor. Tavsiye ederim. Benim gibi sabırsızlar da vizyon tarihini bekleyemiyorlar bazen :)

      Sil
  4. Önerine uyup izledim.Gerçek yaşam öyküsü insanın tüyleri dikendiken oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biyografi türü filmler beni de çok etkilemiştir hep.

      Sil