18 Ocak 2014 Cumartesi

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı - İstanbul DT


 Yöneten : Elif ERDAL
         Yazar : Ali Cüneyd KILCIOĞLU
         Süre : 1 Saat 40 Dakika (2 Perde)
         Oyuncu : Berkay TULUMBACI

   Askerliğini yeni bitirmiş bir mühendis, evine döndükten sonra iş aramaya başlar. Ancak ekonomik krizin pençesinde zor günler geçiren Türkiye’de iş bulmak, sanıldığı kadar kolay değildir.
 İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı, iş aramanın bir meslek haline geldiği ortamda, psikolojisi yalpalamaya başlayan bir adamın komik öyküsünü anlatıyor.


Oyuncu Berkay Tulumbacı'nın üstün performansı ile, tek kişilik bir oyun olmasına rağmen izlerken bir dakika bile sıkılmak mümkün değil. Aynı zamanda oyunda arka plana yansıtılan çizgi kareler de, mizahı destekleyici nitelikte. 

İzlemek isteyenler İstanbul Devlet Tiyatrosu - Taksim Küçük Sahne'de (Atlas Pasajı içinde)  oyunu izleyebilirler. (Tam bilet:  10 tl, öğrenci: 6 tl)

İyi seyirler..


4 yorum:

  1. genelde tek kişilik oyunları sevmem Gülşah'cığım ama sıkılmadan izlenmiş bu iyi:)))işsizlik çeken bilir ne kötü şeydir:( ben de zamanında işsiz kaldım, hele belli bir yaştan sonra iş bulmak çok zorlaşıyor...Allah kimseyi işsiz bırakmasın...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek kişilik oyunlara karşı ben de önyargılıydım ilk başta ama oyunun konusu cezbetti beni bilet alırken. izlerken de oyuncunun performansı büyülüyor zaten, zaman nasıl akıp geçti anlamıyorsun :)

      Sil
  2. aa hep gidiyom tiyatroya ama hep özellere gidiyom.
    yazdım bikaç tane.
    bak bugün de killer joe başladı.
    engin hepileri.

    :)

    bu da izlenirmiş aldım sıraya.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim o oyunu da. Haber ettiğin için tesekkurler. Bi aksilik çıkmazsa giderim modasahnesi'ne.

      Sil