17 Ocak 2014 Cuma

Escape Plan // Kaçış Planı



Yapım: 2013 - ABD
Tür: Aksiyon,Gerilim, Gizem
Yönetmen: Mikael Hafström
Oyuncular: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, 50 Cent
Senaryo: Miles Chapman, Jason Keller
Imdb Puanı: 7

 Dünyanın en azılı suçlularının
kalacağı bir hapishane inşa edilir, tüm hapishaneleri inşa eden ve onlardan ustalıkla kaçan Ray Breslin (Sylvester Stallone) bu hapishaneyi kontrol etmek ve kaçışa uygun olup olmadığını anlamak için yerleştirilir. Ray düştüğü tuzaktan habersiz görevi kabul eder, hapishaneye yerleşir dünyanın en tehlikeli adamı Emil Rottmayer’den (Arnold Schwarzenegger) destek alarak kaçışını planlar ve soluksuz aksiyon başlar.


Arny ve Sly ustaları filmde izlemek büyük keyif. Bu kadar yaşlanmalarına rağmen oyunculuklarını konuşturmuşlar. Arnold Schwarzenegger filmde ne kadar sempatikti. Saçları ve sakalı kendisine çok yakışmış. Özellikle ses tonu ne kadar soft o büyük cüssesine göre. Özellikle Almancayı anadili gibi konuşma sahnesi vardı, izlerken çok güldüm. Senaryo ise ilgiçekici ve yaratıcı. Mekan olarak hapishanenin farklı bir yerde oluşu da artı bir özellikti. 
Heyecan ve adrenalin dozu yüksek bir film izlemek istiyorsanız bu filmi kaçırmayın derim.

                                                                            İyi seyirler..


2 yorum:

  1. bu filmi hem merak ediyorum hem de sinemaya gitmek istemiyorum, adamların hepsi çok yaşlı ve tuhaf tuhaf estetikli suratları bakasım gelmiyor, ama filmin konusu tam benlik bu ne karmaşıklık yahu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerlerinden farklı bir kaçış senaryosuna sahip bir film. Bazı abartı sahneleri olsa da filmin geneli için iyi diyebilirim. Spoiler vermemek için fazla detaya girmicem çünkü sürprizi kaçmasın :) buarada bu yaşta bu enerjiyi nasıl buluyorlar anlamıyorum :)

      Sil