12 Şubat 2014 Çarşamba

En İyi Doğa Belgeselleri




Hayvanları çoook seviyorum ve hayvan belgesellerini severek izliyorum. Tabi hayvan belgeseli deyince sadece aslan kaplan belgeseli değil çeşitli hayvan türlerini konu alan belgeselleri ilgiyle takip ediyorum. 
Bugünkü postta en sevdiğim doğa belgesellerini paylaşıyorum. En çok izlediğim belgesel kanallarının programlarından derlediğim bu postta tüm belgeseller birarada olsun istedim. Böylelikle bu belgeselleri hem tanıtmak hem de hepsi hakkında azar azar bilgi verdim ki daha çok merak edilsin, daha çok izlensin :)

1-Earthlings
2-Arctic Tale (Bir Kutup Masalı)
3-The Cove
4-Okyanusun Devleri
5-The Blue Planet
6- Frozen Planet
7- La marche de l'empereur (İmparatorun Yolculuğu)
8-BBC Afrika
9-Great Migrations (Büyük Göçler)
10-Planet Earth (Yeryüzü)
11-BBC Life
12-Human Planet 





Earthlings; yönetmenliğini ve senaryosunu Shaun Monson'un üstlendiği gelmiş geçmiş en çarpıcı belgesel filmdir.
Hayvanlara çektirdiğimiz her çeşit zulmü hatırlatması bir yana, yediğimiz yemeğin, giydiğimiz kıyafetin nereden, hangi koşullar altında geldiğini gösteriyor. 















Arctic Tale,sizi dünyanın tepesine kutup ayılarının buzdan krallığına götürüyor ve kutup bölgesindeki zorlu yaşam koşullarını anlatıyor.



















The Cove, Japonya'da gösteri ve yemek amaçlı avlanan yunusların dramını anlatan bir belgesel.

















Okyanusun Devleri belgeselinde, Dünyanın en iyi sualtı kameramanlarından Doug Allen ve Didier Noirot balinalar ve yunusların çarpıcı hikayelerini sizler için görüntülüyor. Okyanusun devleriyle nefes kesici karşılaşmaların olduğu belgeselde, dünyanın en sıra dışı canlılarından balina ve yunusların sırları gün ışığına çıkıyor. 
















The Blue Planet, denizaltındaki ve üstündeki yaşamı mükemmel görüntüler eşliğinde anlatıyor. 




















Frozen Planet, BBC yapımı, Planet Earth ve  The Blue Planet'in devamı niteliğinde, inanılmaz güzellikte bir belgesel serisi.















İmparatorun Yolculuğu belgeselinde, Vahşi yaşam belgeselleri ile ün yapan ödüllü belgeselci, fotoğrafçı ve kameraman Luc Jacquet, Antarktika'nın buz çöllerinde, dünyanın barınılması en güç bölgesinde İmparator Penguenler'in peşine düşüyor...













BBC Africa, nefes kesici  bir yolculukla türlü türlü canlının yaşadığı dev Afrika kıtasını yeniden keşfediyor.
















Great Migrationshayvanların göçlerini anlatan, türkçe versiyonu Tarkan tarafından seslendirilen bir National Geographic belgeseli.

















Planet Earthdoğanın kendi içindeki mükemmel işleyişini ve dengesini anlatıyor. Her bölümü içinde ayrı ayrı güzellikler barındıran bir şaheser.

















BBC Life, Dünya üzerindeki canlı çeşitliliğini gözler önüne sererken, hayvanlarla bitkilerin hayatta kalabilmek için geliştirdiği sıra dışı ve olağanüstü taktikleri de keşfetme olanağı sunuyor. 
BBC Belgeseli ‘Hayat’ın orjinal seslendirmesini Oprah Winfrey yapmış. Türkçe dublajını da gene dev bir isim olan rahmetli Tuncel Kurtiz seslendirmiş.









Human Planet, her bölümünde İnsan türünün zorlu yaşam koşullarına adapte oluşu en ilginç örnekleriyle sunularak, insanların vahşi doğa ile olan ilişkilerini anlatıyor.












                                     

                                                       İyi seyirler..













































3 yorum: