30 Ağustos 2014 Cumartesi

Beklediğim Filmler

                                                        Exodus: Gods and Kings


Tevrat'ın Musa Peygamber'in hayatının anlatıldığı bölümlerinden uyarlanan filmlere bir yenisi de usta yönetmen Ridley Scott tarafından ekleniyor. Musa'nın doğumu, Mısırlı firavun ailesine girişi ve Musevi halkını Mısır'dan çıkarışını ele alacak olan filmin oyuncu kadrosu da göz dolduruyor. Christian Bale, Ben Kingsley, Sigourney Weaver, John Turturro, Aaron Paul gibi isimlerle epik bir sinema ziyafeti izleyici bekliyor. 


                                                      The Theory of Everything


Her Şeyin Teorisi;  günümüzün en zeki, en ünlü fizikçisi Stephen Hawking ile 1960’larda Cambridge’de okurken aşık olduğu sanat bölümü öğrencisi Jane Wilde’ın hikayesini anlatıyor.


Boyhood



Before Sunrise, Before Sunset ve Before Sunset’ten oluşan üçlemesiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Richard Linklater’ın, 2002 yılından beri her sene 4 oyuncusuyla buluşarak çektiği Çocukluk'un Çekimleri 12 yıldır sürüyor.Ellar Coltrane’in canlandırdığı Mason adlı bir çocuğun ilk okul yıllarından koleje girmesine kadar olan süreçteki büyümesine tanıklık ettiğimiz film, onun bir yandan boşanmış anne ve babasıyla yaşadıklarına odaklanırken, bir yandan da Linklater’in kendi kızı Lorelei Linklater’ın canlandırdığı sinir bozucu kız kardeşi Samantha ile olan ilişkisine dikkat kesiliyor. Mason’a çocukluktan ergenliğe geçişteki 12 yıllık yolculuğunda eşlik ettiğimiz Çocukluk; bize hiç çaktırmadan deneyimin, büyümenin, değişen ve kaçan anların benzersizliğini anımsatıyor.


Unutursam Fısılda


Birbirlerine âşık iki genç olan Ayperi ve Tarık'ın her şeyi geride bırakarak, müziğin ve hayallerinin peşinde verdikleri mücadeleyi konu alan film, 29 Ekim’de izleyicisiyle buluşacak. Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı filmin kadrosunda Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin başrollerde yer alıyor. 




2 yorum:

  1. Exodus'u ben de merakla bekliyorum. Mısır'a ayrı bir ilgim var zaten.
    Farah Zeynep Abdullah'a pek bayılmam ama işin içinde Çağan Irmak varsa o film izlenir. Unutursam Fısılda da beklediğim filmler arasında. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ridley Scott, Christian Bale ve Breaking Bad'in Jesse Pinkman'i var işin içinde. Ben de sabirsizlikla bekliyorum. Zaten konu Mısır olunca filme gitmek şart bi kere..Çağan Irmak benim de begendigim yonetmenler arasinda. Yeni filmini cok merak ediyorum. Oyuncu kadrosu da sağlam olmuş. Gidip gorecegiz bakalim :)

      Sil