8 Kasım 2014 Cumartesi

Interstellar


Filmin Konusu: Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur. Buradan geçip boyut değiştirerek daha önce hiçbir insanoğlunun erişemediği yerlere ulaşmak ve insanoğlunun yeni yaşam alanlarını araştırmak ise bir grup astronot-kaşife kalır. Bu kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu ortamda hem hızlı ve cesur olmak zorunda kalacaklardır.

Uzaya ilgi duyanların uzun süredir bekledikleri ''Interstellar'' filmi bu haftasonu itibariyle vizyona  girdi ve biz bilimkurgu severlere adeta bayram sevinci yaşattı.  Kara delik, yerçekimi, quantum fiziği, izafiyet teorisi gibi kavramları inceleyen  film, Christopher Nolan'ın en beğendiğim filmlerinden biri oldu. Gerek senaryosu gerekse konunun işlenişi ve kullanılan görseller oldukça etkileciydi.  Bu nedenle bilimkurgu sevenlerin kesinlikle kaçırmamasını diliyorum. Hans Zimmer'in büyüleyici müzikleriyle birlikte de film adeta tamamlanmış. Oscarlı oyuncu Matthew McConaughey ise Cooper rolünde yine oscarlık bir performans sergilemiş. Bize de izleyip keyif almak düşüyor :)




İyi seyirler..

2 yorum:

  1. Henüz izlemedim ama merak ettiğim filmlerin başında geliyor. (Diğeri de Whiplash)
    Müziklerde de Hans Zimmer imzası varsa off nefis bir şey bizi bekliyor demektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Christopher Nolan, Matthew McConaughey, Hans Zimmer isimleri filme gitmem icin yeterli sebep oldu. Film baya uzun sürüyor ancak sonunu cok guzel bagliyor. O yuzden filme gidenlerin birazcık sabırlı olması lazim :) Iyi seyirler..

      Sil