1 Ocak 2014 Çarşamba

2014'te beklediğim filmler..

Transcendence

Yapım: 2014 -ABD

Tür: Bilimkurgu, Aksiyon, Dram
Yönetmen: Wally Pfister
Oyuncular: Johnny Depp, Morgan Freeman, Kate Mara

Bilim adamı Will, istedikleri teknolojik yardımı yapmadığı için bir terörist grubun saldırısına uğrar ve cinayete kurban gider. Kendisi gibi bilim adamı olan eşi Evelyn, Will'in beynini gelişmiş bir süperbilgisayara entegre eder. Will'in bedeni ölmüştür ama beyni eşiyle yeniden iletişime geçer. Dahası Will, bağlı olduğu bilgisayardan internet aracılığı ile tüm dünyayı yaklaşan terörist tehlikeye karşı uyarmaya başlar. Fakat terörist grup Will'in hala hayatta olduğunu fark edince, super-bilgisayarı yok etmek için harekete geçerler.






300: Rise of an Empire

Yapım: 2014 - ABD
Tür: Aksiyon, Dram
Oyuncular: Eva Green, Hans Matheson, Rodrigo Santoro
Yönetmen: Noam Murro

Frank Miller’ın kitabından uyarlanan ve 300’den sonra yaşananları konu alacak olan filmde, Persler ile Atinalılar’ın karşı karşıya geldikleri büyük Artemis Savaşı’nı konu alacak. Filmin baş kahramanları ise Pers Kralı Xerxes ve Atinalı ünlü general Themistocles olacak.





The Amazing Spider-man 2

Yapım: 2014- ABD

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera
Yönetmen: Marc Webb
Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx
2012'de büyük sükse yapan İnanılmaz Örümcek Adam'ın devam filmi olan The Amazing Spider-Man 2'de Peter Parker'ın işi hayli zor ve her günü yoğun. Zira Örümcek Adam olarak kötü adamların peşini bırakmıyor. Ama bir yandan da büyük aşkı Gwen'e zaman ayırmaya çalışıyor.
Gwen'ın babasına verdiği sözü unutmayan Peter, Gwen'e zarar vermemek için elinden geleni yapıyor ama kötü Electro'nun ortaya çıkması, Harry Osborn geri dönüşü bu sözünü tutmasını oldukça zorlaştıracak gibi gözüküyor.



Bir Küçük Eylül Meselesi

Yapım: 2013 - Türkiye

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Kerem Deren
Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek
Yapımcı: Kerem Çatay, Ay Yapım

Eylül hayatta istediği her şeye sahip. Güzel, neşeli, eğlenceli. Ta ki bir gün başına bir şey gelene ve yaşamının son bir ayını unutana dek. Ailesi, arkadaşları her şeyin yolunda olduğunu söyleyip dururken, Eylül bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar. Ve hatırlamadığı bir ayın peşinden Bozcaada'ya gider. Orada, daha önce hiç görmediği derbeder, garip bir adam, ona seslenir:

 "Eylül. Beni hatırlamıyor musun? Sen burada, bu adada bana aşık oldun."




2 yorum:

  1. Transcendence'i merak ettim ben de...
    İlginç bir filme benziyor

    YanıtlaSil
  2. Fragmanını izleyebildin mi? Çok dikkat çekici bir yapım olmuş.

    YanıtlaSil