6 Nisan 2014 Pazar

Bırakmak İstiyorum


Yapım: 2014 - Türkiye
Yönetmen: Yücel Yolcu
Yapımcı: İpek Sorak
Hazırlayan: Emre Üstünuçar
Süre: 90 dk

Terapist Emre Üstünuçar'ın yıllardır devam eden sigara bırakma seminerini beyaz perdeye taşıyan 'Bırakmak İstiyorum' filmi izleyiciyle buluştu. 
Sigarayı bırakmak isteyenler ve yakınlarının da bu bağımlılıktan kurtulmasını isteyenler, belgesel niteliğindeki bu filmi kaçırmamalı. 

Bir yeşilaycı olarak sigara gibi bir bağımlılığım yok hatta kokusuna bile dayanamıyorum diyebilirim ancak annem ve kardeşim ne yazık ki çok fazla sigara içiyor, bu nedenle sürekli aramızda ''sigarayı azalt'', ''sigara içme'', ''sigarayı bırak'', ''azaltmaya çalışıyorum'', ''tek tük içiyorum'' gibi diyaloglar yaşanıyor :) ancak henüz nihai bir zafere ulaşamadım, belki bu film bırakmak için ikna olmalarına yardımcı olur. 

Türkiye'de sigara kullanım oranı çok yüksek seviyelerde ve insan sağlığı üzerindeki zararlı etkileri ise yadsınılamaz bir gerçek ve  bunların tedavisine harcanan paranın eğitim bütçesinden daha fazla olduğu söyleniyor. Sigara tüketimine harcanan ve de tedavisinde kullanılan çok ciddi bir bütçe var. Bu nedenle, bu gibi filmlerin çok daha büyük bir kitleye izletilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın ''Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'' ve de reklamlarda yayınlanan ''kamu spotlarıyla'' sigarayı bıraktırma için güzel projeleri hali hazırda uygulanıyor. Bu filme de gereken destek verilmeli diye düşünüyorum. Afişlerini daha çok yerde görmeliyiz mesela. Özellikle lise ve üniversite öğrencilerine okullarda ücretsiz gösterimler de yapılabilir. 

İyi seyirler..





2 yorum:

  1. önemliymiş. ben de izlettireyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfanda da paylaşırsan ne iyi olur (: ne kadar cok kisiye ulasirsa o kadar iyim

      Sil