6 Nisan 2014 Pazar

Snowpiercer


Yapım: 2013- ABD, Güney Kore, Fransa
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram
Yönetmen: Joon-ho Bong
Oyuncular: Chris Evans, Ed Harris, Tilda Swinton, Jamie Bell
Senaryo: Joon-ho Bong, Kelly Masterson


Filmin özeti; 2031 yılında, küresel ısınmayı durdurmak üzere yapılan bir deney yanlış gitmiş ve dünya yeniden buzul çağına dönmüştür. Bu felaketten geride kalan az sayıda insan, Snowpiercer adı verilen bir trende yaşamak zorunda kalmıştır. Ancak trendeki insanlar yöneten ve yönetilen kesim olarak ikiye ayrılmıştır. Sürekli ezilen arka vagon halkı, artık bu duruma bir son vermek istemektedir.


Güney Koreli ünlü yönetmen Joon-ho Bong'un ilk İngilizce film denemesi olan Snowpiercer'da çok iyi bir oyuncu kadrosu bizleri bekliyor. Captain America filminden hatırladığımız Chris Evans'ın başrolde olduğu filmde Allison Pill ve Jamie Bell gibi genç oyuncuların yanı sıra, John Hurt, Tilda Swinton, Ed Harris gibi Hollywood'un usta isimleri de yer alıyor.



Günümüz dünyasında kapitalist sistemin nasıl işlediğini basit bir dille anlatan film, aynı zamanda çok güzel bir sistem eleştirisi niteliğinde. Özgün senaryosuyla, etkileyici oyunculuklarıyla (özellikle Tilda Swinton'ın performansı olağanüstü) ve sıkılmadan izleyeceğiniz aksiyon sahneleriyle çok iyi bir iş çıkmış ortaya. 

Herkese iyi seyirler..





2 yorum:

  1. tildaaaa. herıld yanii. chris evans da bradley cooper ile birlikte amerikanın en yakışıklı iki oyuncusundan biri bence. filmi görmedim yaaa alla allaaaa. izlerim kii :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle izlemelisin. Tilda'nın yeni filmini de görücem bu hafta bakalim "The Zero Theorem". Izledikten sonra yorumlarimi yazarim :)

    YanıtlaSil