12 Ekim 2014 Pazar

Filmekimi 2014 // Whiplash


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13. kez düzenlenen Filmekimi, 11-17 Ekim tarihleri arasında sinema keyfini Türkiye'nin farklı şehirlerine taşımaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi merakla beklenen filmler, Türkiye'de ilk defa beyazperdeyle buluşuyor. Prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto gibi festivallerde yapan 40'a yakın film, 7 gün boyunca İstanbul'da, Ekim ayı boyunca da Türkiye'nin dört bir yanında sinema salonlarında gösteriliyor.


Genç yönetmen Damien Chazelle'nin Sundance'a damgasını vuran, hem seyirci hem de jüri ödülünü kazanarak öne çıkan filmi ''Whiplash'', Filmekimi'nde merakla beklediğim filmler arasındaydı. Dün, Filmekimi'nin açılış gününde filmi izleme şansı buldum. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Yönetmenin hem gerilim hem de mizahi unsurları kusursuzca işleyişi hem de başroldeki
 Miles Teller ve Oz dizisinde ''Vern Schillinger'' rolüyle tanıdığımız  J.K.Simmons'un olağanüstü oyunculuğu filmi etkileyici kılıyor. Ayrıca benim gibi Jazz severlerin filmden büyük bir müzikal haz alarak ayrılacağını söyleyebilirim. 


İyi seyirler..





2 yorum:

  1. Merakla beklediğim bir filmdi bu benim. İzlemek için sabırsızlanıyorum

    YanıtlaSil
  2. Vizyona girerse kacirma sakin :) Begenecegine eminim.

    YanıtlaSil