10 Ekim 2013 Perşembe

Ondskan // (Evil - Şeytana Karşı)




Yapım: 2003, İsveç-Danimarka 
Yönetmen: Mikael Hafström
Oyuncular: Andreas Wilson, Gustaf Skarsgard, Filip Berg, Henrik Lundström
Senaryo (kitap): Jan Guillou
Tür: Dram, Macera




Ondskan (İngilizce tercümesiyle Evil), zulme dönüşme eğilimli  imtiyaz sistemlerine karşı öfke dolu bir eleştirel film. Okul metaforuyla da siyasete, siyasetçiye, devlete ve bunların zulmü altında inleyen halk yığınlarına eleştiri getiriyor aslında. İzlerken insanın sinirlerini geren ama aynı zamanda oldukça etkili ve insanın suratına çarpan bir film.



Film Konusu ise; 1950′lerde İsveç’te geçen hikayede, ergenlik çağındaki Erik, üvey babasının dayağı yüzünden hayatı çekilmez hale gelmiş bunalımlı bir gençtir. Üvey babasının verdiği bir kararla evden uzağa, bir yatılı okula gönderilen Erik, bunu bir kurtuluş gibi görse de kısa zamanda hiç de göründüğü gibi olmadığını farkedecektir. Okulda öğrenciler arasında ciddi bir rekabet vardır ve güçlü öğrencilerin güçsüzleri ezdiği bir ortam oluşmuştur. Öğretmenlerin bile öğrenciler kadar baskı altında olduğu bir tür hapishanede olduğunu farkeden Erik’i, artık geride bıraktığı yaşantısından bile daha zor günler beklemektedir.

Başroldeki oyuncumuz Andreas Wilson yakışıklılığı ile çoğu Hollywood starına taş çıkartan cinsten. Oyunculuğunu da beğendim. Yönetmeni de  oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim..

Hepinize iyi seyirler ve iyi haftalar diliyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder