9 Aralık 2013 Pazartesi

El Cuerpo // The Body


Yapım: 2012 - İspanya
Tür: Gerilim
Yönetmen: Oriol Paulo
Oyuncular: Jose Coronado, Hugo Silva, Belen Rueda, Aura Garrido
Senaryo: Oriol Paulo
Imdb Puanı: 7



Filmin konusu; İş kadını Mayka'nın cesedi morgdan kaybolur. Hayatta her şeyi düzenli ve planlı olan bu kadının ölümünün arkasındaki sır perdesi henüz aralanamamışken, bir de cesedinin ortadan kaybolması olayı daha da karmaşık hale getirir. Dava ile ilgilenmesi için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime de eşini kaybetmiştir ve bu travmanın izlerini henüz tam olarak atlatamamıştır. Bu davayı hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de hala meslekte iyi bir polis olduğunu göstermek için değerlendirecektir. Fakat olayın o kadar çok karanlık noktası vardır ki davaya dahil olan hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Cinayetin ve kaybolan cesedin arkasını araştırdıkça hem maddi hem manevi farklı sonuçlara doğru yönelecektir.. (alıntıdır-sinemalar.com)


El Cuerpo; polisiye-gerilim türü film sevenlerin izlemekten zevk alacağı  sürükleyici bir intikam filmi..Yaratılan atmosfer, oyunculuklar ve senaryo açısından oldukça başarılı sayılabilecek bir yapıt ve yönetmenin ilk filmi olmasına rağmen oldukça iddialı. 


Filmde en dikkat çekici oyuncu ise güzelliğiyle ön plana çıkan Aura Garrido.. Özellikle filmdeki saç rengi kendisine çok yakışmış. Filmdeki diğer kadın oyuncu Belen Rueda ise Mayka rolünde oldukça başarılı. Kıskanç ve başarılı bir işkadını çok iyi canlandırmış. 


Filmde, karanlık ve buhranlı bir hava hakim olduğu için seyirci filmin havasına kolay giriyor ve çekim yapılan mekanlar bu atmosferi destekleyici etkiye sahip. Yönetmenin başarılı kurgusuyla birlikte filmin nasıl akıp gittiğini anlamıyorsunuz..

Baştan sona nefes kesen ve enfes bir finalle biten bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ederim..

                                                                          İyi seyirler..

4 yorum:

  1. izlemedim de izlerim ben bunu.
    ne çok film var ya.

    tamam mıyız izledim.
    erkek tarafı izledim.

    danışman var sırada.
    bugün hobbit başladı.
    bi de kızım için var.

    :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle tavsiye ederim filmi. İspanyol sinemasının en iyilerinden biri..

    YanıtlaSil
  3. Önerini dinledim izledim.Oldukça gerilimli ..sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :) Diğer filmler hakkında da yorumlarını beklerim.

      Sil