1 Aralık 2013 Pazar

There Will Be Blood


Yapım: 2007 - ABD
Tür:Dram
Yönetmen: Paul Thomas Anderson
Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O'connor
Senaryo: Paul Thomas Anderson
Imdb Puanı: 8,1

There Will Be Blood; kapitalizm gibi karmaşık bir kavramı bireye indirgeyip onun üzerinde simgeleştirmeyi başarabilmiş mükemmel bir Paul Thomas Anderson filmi.


Upton Sinclair’in “Petrol-Oil” adlı romanından uyarlanan filmin konusu, 20. yüzyılın başlarında geçiyor ve 20. yüzyıl başlarındaki müthiş kapitalizmin kimyasını gözler önüne seriyor. Aile çiftliği arazisinde petrol çıkartma haklarını almasıyla birlikte servetini hızla katlayan ve hırslarının pençesindeki bir işadamı (Daniel Day-Lewis) ile, kısa sürede gelişip kalkınan kasabanın karizmatik genç rahibinin (Paul Dano) paralel öyküsü anlatılıyor. 


Film ağır bir tempoda ilerlediği için oldukça durağan ve edebi yönü ağır basıyor ancak buna rağmen iyi bir roman uyarlaması olmuş. Bitince kendinizi bir kitap okumuş gibi hissettiren filmlerden..

                                                                          İyi Seyirler..


4 yorum:

  1. Beni çok çok etkileyen bir film olmuştu. Hele o son sahne!!!
    Daniel Day Lewis'in muhteşem oyunculuğu karşısında sadece şapka çıkartılır.
    Mutlaka izlenmesi gereken bir film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin bloğunda görmüştüm bu filmi :) Mor-ri tavsiye ettiyse güzel filmdir deyip izledim ve çok beğendim..Dediğin gibi son sahne inanılmazdı..oyunculuklar şahane..özellikle Paul Dano'nun, Little Miss Sunshine ve Ruby Sparks filmlerinden dolayı ayrı bir yeri vardır bende. Daniel-Day Lewis de ise kelimeler yetersiz kalıyor zaten. Adam oynamıyor, direkt yaşıyor o karakteri..

      Sil
  2. hatırlamadım bi bakcam buna.
    :)

    YanıtlaSil